piektdiena, 2016. gada 22. janvāris

Īsumā par Hopi radīšanas stāstu un pareģojumiem


Hopi ļaudis tic, ka mēs pašlaik dzīvojam ceturtajā radīšanas ciklā jeb pasaulē, iepriekšējās trīs ir piedzīvojušas iznīcināšanu. Katru reizi pasaules iznīcināšanu izsauca tas, ka cilvēki bija aizmirsuši vai noliedza Radītāja plānu šai pasaulei. Tie, kuri savu ticību Radītājam nebija zaudējuši, tika aizsargāti noejot pazemē. Kur tiem palīdzēja skudru ļaudis (eksistē interpretācijas, ka tie ir citas dimensijas vai citas pasaules humanoīdi). Vēl šodien, kā to laiku atspulgs, eksistē uzkalni ar pazemes telpām, kuri tiek izmantoti kā tempļi.
Īsumā Hopi pasaules radīšanas stāsts stāsta par pāreju nākamajā pasaulē caur pārmaiņu laiku pavadīšanu pazemē. Katrs no šiem laikmetiem tiek saistīts ar noteiktu debespušu virzienu, krāsu, minerālu, augu un putnu.
Pirmā pasaule: “Bezgalīga telpa”, kurā dzīvoja Pirmie Cilvēki, kas bija tīra un laimīga pasaule. Tā tika iznīcināta ar uguni.
Otrā pasaule: “Pusnakts tumsa” tika iznīcināta ar aukstumu un ledu. Izredzētie Cilvēki izdzīvoja šo iznīcības laiku milzīga skudru pūžņa iekšienē, pazemē. Tad pa kāpnēm uzkāpa trešajā pasaulē.
Trešā pasaule tika iznīcināta plūdos. Zirnekļu Vecmāmiņa izredzētos cilvēkus izglāba, ievietojot tos niedru kātos un aizpludinot tos uz Ceturto pasauli.
Ceturtā pasaule: “Pabeigtā pasaule”. Par šo pasauli rūpējas Uguns Dievs – Masauu. Šī pasaule vairāk nav norobežota ar ūdeņiem un ledu. Iepriekšējās pasaulēs cilvēki bija labi apgādāti ar visu vajadzīgo, šī ceturtā pasaule ir skarba, ar tuksnešiem, purviem, kalniem un ar bargiem laika apstākļiem. Hopi saka, ka šī pasaule arī tuvojas beigām un jau sākas Piektā pasaule.
Par Piekto pasauli ir tāds pareģojums, ka “mūsu ļaudis gaida Pahana ierašanos, mūsu pazudušo Balto Brāli (no zvaigznēm). Viņš ir pavisam savādāks kā baltie cilvēki, kurus mēs zinām tagad, kuri ir cietsirdīgi un alkatīgi. Mums jau sen bija teikts arī par viņu ierašanos. Bet mēs joprojām gaidam Pahanu. Tas ir mūsu Baltais Brālis, kurš mūs aizvedīs uz Piekto Pasauli.
“Ceturtā pasaule drīz beigsies un sāksies Piektā. To zina visi viedie. Lielākā daļa no dotajām zīmēm jau ir piepildījušās, palikušas tikai dažas”.
“ Pirmā zīme: Mums bija teikts, ka nāks baltādaini cilvēki, līdzīgi kā Pahana, Bet, kuri nedzīvo kā Pahana, cilvēki, kuri paņēma zemi, kura nav viņu zeme. Tie ir cilvēki, kuri savus ienaidnieku satriec ar pērkonu un zibeni.”
“Otrā zīme: Mūsu zeme piedzīvos riteņu griešanos, piepildītu ar balsīm. Šis redzējums piepildījās tad, kad baltie ļaudis veda ratos savas ģimenes pāri prērijām.”
“Trešā zīme: Mūsu zemi pārpludinās dīvaini, bifeļiem līdzīgi zvēri ar lieliem ragiem. Tie bija balto cilvēku liellopi."
“Ceturtā zīme: Zemi šķērsos dzelzs čūskas.”
“Piektā zīme: Zemi krustām šķērsām krustos milzīgs zirnekļa tīkls.”
“Sestā zīme: Zemi krustām šķērsām krustos akmens upes, kurās atspoguļosies saule.”
“Septītā zīme: Jūs dzirdēsiet, ka jūra kļūst melna, un ka tādēļ iet bojā daudz dzīvo radību.”
“Astotā zīme: Jūs redzēsiet, ka daudzi jauni cilvēki, ar gariem matiem kā mūsu ļaudīm, ierodas un pievienojas mūsu ciltīm un mācās viņu dzīves gudrību.”
“Devītā un pēdējā zīme: Jūs dzirdēsiet par kādu apdzīvotu vietu debesīs, virs zemes, kas nokritīs ar lielu blīkšķi. Tā paradīsies kā zila zvaigzne. Ļoti drīz pēc tam mūsu ļaužu rituāli vairs nebūs nepieciešami.”

Tās ir zīmes, kas norāda uz lielas iznīcības tuvošanos. Pasaule tricināsies šurp un turp. Baltie cilvēki karos pret citiem citās zemēs – ar tiem, kuriem pieder viedo zināšanu sākotnējā gaisma. Būs daudz dūmu un uguns stabu. Ienācēji daudz slimos un mirs. Daudzi no tiem, kuri saprot šos pareģojumus, būs drošībā. Tie, kuri paliks kopā ar mums un dzīvos mūsu vietās kopā ar mūsu ļaudīm, arī tie būs drošībā. Pēc tam daudz kas būs jāatjauno. Un drīz pēc tam, ļoti drīz atgriezīsies Pahana. Kopā ar viņu uzausīs Piektā pasaule. Viņš sēs savas viedās gudrības sēklas mūsu sirdīs. Jau tagad šīs sēklas tiek sētas. Tas atvieglos mūsu ceļu uz Piekto pasauli.

Par III pasaules karu tiek teikts, ka to uzsāks tie ļaudis, kuri pirmie ir no jauna atklājuši gaismu (dievišķā viedā zināšana) senajās zemēs (Indijā, Ķīnā, islama valstīs, Āfrikā). ASV zeme un ļaudis tikšot iznīcināti ar atomieročiem un ar radioaktivitāti. Tikai Hopi zemes tur tiks pasargātas, kā oāze, uz kurieni plūdīs bēgļi. Tie ir maldi, ka varētu paglābt bumbu patvertnes. Tikai materiālistiski domājošie car, ka būvējot patvertnes varētu paglābties. Tie, kuru sirdīs ir miers, jau tagad ir visa dzīvā patvērumā (patvertnē). Nevar patverties no ļaunuma, kurš patiesībā ir iemājojis daudzu cilvēku sirdīs. Tie, kuri nepiedalās šajā pasaules sadalīšanā ar ideoloģijām, ir gatavi atjaunot dzīvību nākamajā pasaulē, neatkarīgi no tā vai tie ir piederīgi melnajai, baltajai, dzeltenajai vai sarkanajai rase. Viņi visi ir kā viens, kā brāļi un māsas…”
“Karš būs garīguma konflikts ar esošo materiālo pasaules uzskatu. Šo materiālo pasaules uzskatu iznīcinās garīgas būtnes, kas turpinās radīt vienu pasauli, vienu tautu, vienu varu, kas būs Radītāja vara.”

Baltais Vējš, izmantoti interneta materiāli

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru