pirmdiena, 2016. gada 19. septembris

Šamanisks stāsts


 
Ķēniņš, burvis un sapnis.

Dzīvoja reiz ķēniņš, kuram viss bija apnicis un kurš kļuva arvien drūmāks un drūmāks, uzaicināja galma burvi pievienoties savā vakara mielastā. Viņš burvim jautāja, kā var pilnīgi droši zināt, ka eksistē dzīve pēc nāves.

Burvis ķēniņam palūdza cieši ieskatīties viņa zupas bļodā, pievēršot uzmanību zupas tumšajai un bagātīgajai krāsai, tā atbrīvojot prātu no domām.

Ķēniņa acu plakstiņi nolaidās arvien zemāk un tiklīdz acis bija aizvērušās, viņš ieraudzīja sevi zaļās ganībās kā jaunu aitu ganu, ganot savu aitas. Viņš ievēroja, ka kāda aita baro savu jēriņu, un bija lepns par savu ganāmpulku. Viņš sajuta kā viņa spēcīgās kājas viņu viegli nesa augšup pa kalnu. Viņš elpoja svaigo kalnu gaisu, vedot savas aitas uz netālo ieleju, kur bija svaigas, sulīgas ganības.

Tālumā viņš saskatīja savu māju, kurai tovakar tuvojoties, viņš tās pagalmā ieraudzīja savu bērniņu gaidošo sievu barojam zosis. Kad viņš pārnāca mājās, tur jau bija ieradusies vecmāte, un tajā vakarā viņa mīļotā piedzemdēja veselīgu meitenīti. Viņš paņēma bērniņu savās rokās, tad viņš to maigi uzlika uz savas sievas krūtīm, pārpildīts ar mīļumu uz savu ģimeni. Lai gan viņi bija diezgan trūcīgi, tad, kad apgūlās blakus saviem mīļajiem, viņš sajutās kā vislaimīgākais cilvēks visā pasaulē.

Viņš klausījās savas sievas klusajā, maigajā dziesmā viņu bērniņam, līdz aizmiga, būdams neizsakāmi laimīgs.

Pēkšņi viņu pārsteidza skaļa plaukstu saplaukšķināšana, un kad ķēniņš atvēra acis, viņš ieraudzīja burvi, kurš bija tas plaukšķinātājs.

Ķēniņš sadusmojās: “Kāpēc tu man atņēmi manus mīļos, manu ģimeni? Es biju tik laimīgs, es biju jauns un stiprs, laimīgs un iemīlējies.”

“Tas bija tikai sapnis,” burvis paskaidroja. “Varbūt man jāsaplaukšķina manas plaukstas vēlreiz, lai tevi pamodinātu arī no šī sapņa?”

Ķēniņš atkal sadrūma. Viņš pamanīja, ka viņa zupa ir atdzisusi un lika lai burvim nocērt galvu.

***

Kad jūs esat pilnībā atmodušies, jūs saprotat, kas ir paliekošs arī pēc nāves, jūs kļūstiet par sapņotājiem, jūs vairs neesat tikai sapnis.

Šī viedā gudrība ir manis tālāk doto zintnieku/šamaņu zināšanu pamatā. Jūs varat izsapņot veselību, prieku un mieru, tā to ienesot savā realitātē.

Pateicamies tiem, kuri saplaukšķina savas plaukstas un mūs atmodina!
 

Mierā un veselībā,
Baltais Vējš

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru