trešdiena, 2014. gada 17. septembris

Baltu vienības diena 22.septembrī

2014. g. 22. septembrī (pirmdienā) laikā no plkst. 20.00 līdz 21.00, lai daudzinātu Baltu vienības dienu, aicinām visus baltu pēctečus Lietuvā, Latvijā un visā pasaulē iesaistīties Baltu Vienības uguņu sasaukšanās norisē un aizdegt ugunis kalnos, pilskalnos, svētkalnos un citās ar baltu vēsturi saistītās vietās. Pirms 778 gadiem baltu ciltis apvienojās un Saules kaujā sakāva Zobenbrāļu ordeni. Saules kaujas dienu Lietuvas un Latvijas saeimas ir pasludinājušas par Baltu Vienības dienu. Kaujas priekšvakarā tika iedegta uguns, kas bija zīme: vienosimies! Uguns uz tāla kalna ir zīme: mēs esam. Uguns iedegšana vienā laikā nozīmē vienotību.
 
Vietas, kur tiek iedegti ugunskuri, skatīt saitē:
 
Aicinājums visiem tiem, kuri netiek uz kopēju pulcēšanās vietu, bet savās sirdīs atbalsta Baltu vienotību, savu vienotību ar senajiem mūsu senčiem, kuri varonīgi cīnījās par savu brīvību gadsimtu garumā:
22.septembrī no plkst 20.00 līdz 21.00 savās mājās iededziet kādu svecīti (vai kādu citādu dzīvo uguni) un domās esiet kopā gan ar tiem, kuri kurina Baltu vienības ugunskurus, gan ar mūsu senčiem. Tādējādi stiprinot sevi un visus citus līdzīgi domājošos. Stiprinot gan savu, gan mūsu kopējo gara spēku. Senčiem tas bija. Varam vienkārši padomāt par šiem senajiem laikiem, apcerēt tos, pameditēt par to.
 
 
Aicina
Baltu saime"Saules ceļš"

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru