otrdiena, 2016. gada 16. februāris

Mūsdienu šamanisms ikvienam


Vārds “šamanis” ir cēlies no Sibīrijas evenku jeb tungusu valodas un nozīmē zinošais, redzošais. Varbūt saistās ar latvisko (tas, kurš) “samana”?
Katrā gadījumā šodien ar šo vārdu apzīmē no senatnes nākušas dziedināšanas prasmes, kuras ir atrodamas gandrīz visu pasaules tautu tradīcijās. Tā ir prasme sazināties ar smalko neredzamo pasauli, ieiet tajā un sadarbojoties ar noteiktām enerģijām, saņemt palīdzību dziedināšanā. Parasti saka, sadarboties ar garu pasauli. Un šī garīgā dziedināšana mūsdienās kļūst arvien izplatītāka arī modernajā kultūrā un arvien plašāk tiek izmantota gan atsevišķi, gan kopā ar moderno medicīnu un terapiju. Bieži vien šī garīgā dziedināšana ir tieši tas mūsdienu terapijas metodēm pietrūkstošais posms, kas iekustina vai paātrina atlabšanas procesu.

Izplatītākās mūsdienu šamanisma prakses ir spēka dzīvnieka atgūšana un sadarbošanās ar to, zaudēto dvēseles daļu atgūšana, svešo un kristālisko enerģiju (slimības) izvilkšana, cilvēka garīgās un enerģētiskās veselības atjaunošana, kas nostiprina arī fizisko veselību…
Lielajam vairumam mūsu fiziskās veselības problēmām cēlonis ir arī garīgas dabas jeb rodams mūsu ķermeņa enerģiju laukā. Līdzīgi ir arī ar mūsu dzīves problēmām attiecībās, materiālajā jomā. Arī šeit cēlonis bieži vien rodams tieši garīgajā plānā. Risināt jeb dziedināt šos cēloņus ļoti sekmīgi palīdz iepriekš minētās šamaniskās prakses.

Spēka dzīvnieki.
Jebkurš cilvēks var pieredzēt un izbaudīt to spēku, varēšanu un zināšanas, ko dod sadarbība ar savu spēka dzīvnieku. Spēka dzīvnieki palīdz šamaniskajos ceļojumos, palīdz saņemt jaunas atklāsmes, palīdz dziedināšanā. Bieži vien modernajā šamanismā pirmais, kas tiek darīts, palīdzot kādam cilvēkam, ir spēka dzīvnieka atgūšana. Cilvēks tad sadarbojas ar šo palīgu, ar šo enerģiju, savās meditācijās, labāk iepazīst to arī ikdienas realitātē, ienesot tā viedo zināšanu un padomu savā dzīvē. Cilvēks ir ieguvis jebkurā bīdī pieejamu padomdevēju un palīgu…

Iepazīties ar savu spēka dzīvnieku šamaniskā ceļojumā iespējams jau šo svētdien, 21.februārī Baltā Vēja nodarbībā Rīgā. https://www.facebook.com/events/1563799487274259/ 

Čakru attīrīšana ar ūdeni


It īpaši ziemas mēnešos mēs reizēm fiziski jūtamies nogurdināti, nelīdzsvaroti, pat slimojam. Mēs laiku pa laikam varam justies nomākti, skumji, iztukšoti.
Mūsu neveselīgie ēšanas ieradumi, mūsu sintētiskā pasaule un tās radītais piesārņojums, mūsu uztraukumi un stress vājina mūsu Gaismas enerģijas lauku, kas ietver fizisko ķermeni un nosaka tā labsajūtu. Lai nodrošinātu veselību, spēku un enerģiju mūsu aktivitātēm, mums ir jāattīra, jāatjauno un jānostiprina eksistencei tik vajadzīgā gaisma, kas mūsu ķermeņiem dod tīrību un enerģiju.
Gaismas ķermenis uztur veselību. Tas nosaka kā mēs dzīvojam, novecojam, kā dziedināmies.
Te ir vingrinājums čakru attīrīšanai, kas var palīdzēt atkal justies iedvesmas un enerģijas piepildītiem un pilnībā izbaudīt šos ziemas mēnešus.

Čakru attīrīšana ar ūdeni.
Šo ieteicams veikt rīta dušas laikā. Ir labi, ka šīs nodarbes laikā ūdens apskalo gan augumu, gan roku pirkstus.
Stāvot kājās labās rokas plaukstu tuvinām pirmajai čakrai aptuveni 10 cm attālumā no tās “sajūtam” to. Tīrai čakrai sajutīsim vieglu vibrāciju. Šī sajūta plaukstā var būt kā viegla tirpoņa, vai arī kā aukstuma vai siltuma sajūta, vai arī kā lielāka vai mazāka blīvuma sajūta. Praktizējot, iemācīsimies atšķirt tīru no netīras čakras. Tīra ir augstākās, smalkākās, mazāka blīvuma vibrācijās. Netīra čakra ir blīvāka, sajūta var būt līdzīga kā aptaustot cukura vati.
Attīrīšanu veicam labās rokas pirkstu galus apļojot pretēji pulksteņa rādītāju griešanās virzienam trīs vai četras reizes. Tad noskalojam pirkstus dušas ūdenī, lai aizskalotu savāktos netīrumus. Tad pārejam pie otrās čakras, tad trešās un tā līdz septītajai.
Pirmā čakra atrodas pie kaunuma kaula starpenē, otrā čakra aptuveni plaukstas platumu zem nabas, trešā čakra atrodas saules pinumā, ceturtā sirds augstumā krūšu centrā, piektā atrodas kakla bedrītē, sestā pieres centrā, un septītā virs galvas – kā ārā nākoša no galvas “avotiņa”
Kad čakras ir attīrītas, atgriežamies pie pirmās čakras un atkal ar labās rokas pirkstu galiem iegriežam to pulksteņa rādītāju griešanās virzienā ar trīs vai četras reizes. To atkal veicam vispirms pirmajai, tad otrajai čakrai un tā līdz septītajai čakrai.
Šis vingrinājums ļauj katrai čakrai vibrēt un griezties tai atbilstošajā frekvencē, bez tādu enerģētisko netīrumu apgrūtinājuma, kas izsauktu ķermeņa saslimšanu.
Tīras čakras spēj piesaistīt dabiskās enerģijas, kuras uzpilda mūsu Gaismas enerģijas lauku un uztur labu veselību.
Par to, kā savu Gaismas ķermeni, kas nosaka mūsu dzīves, veselību, to kā mēs novecojam, attīrīt, pilnveidot, vai pat radīt no jauna, var uzzināt, apmeklējot Baltā Vēja nodarbības un darbnīciņas.      


Ko Vārna stāsta šamanim?


Vārna saka: ”Tevī pašlaik notiek dziļas transformācijas. Tici, ka tava pagātnes pieredze ir tevi sagatavojusi šim pārmaiņu laikam.”

Ja vārna pārlido tavam ceļam vai tu satiec to – tā ir pārmaiņu zīme. Viss tas, ko esi darījis līdz šim un pēc kā esi tiecies nu ir sasniedzis savu piepildījumu. Vārna dod skaidru ziņu un padomu par nākamajiem soļiem. Pievērs uzmanību savām domām un norādēm tev apkārt. Šīs norādes tagad ir skaidrākas kā jebkad agrāk.
Vārna kā ziņnesis var arī likt tev saprast, ka iespējams, ka tu pārāk daudz iegrimis ikdienas sīkumos. Tad ir pienācis laiks apstāties un paskatīties, kur tu esi nonācis un atcerēties savus sapņus un tevi iedvesmojošās lietas. Savu vēlēšanos skaidra apzināšanās ir atslēga to piepildīšanai.

Ja vārna ir tavs spēka dzīvnieks, tad tev jāpievērš uzmanība savai iekšējai vienotībai un veselumam. Tev aktīvi jādarbojas, lai pilnībā apzinātos savus uzskatus un rīcību, lai tu rīkotos atbilstoši savai iekšējai patiesībai un tu pildītu savas dzīves misiju. Tas palīdz tev iet cauri dzīves pārmaiņu laikiem viegli, bez īpašas piepūles, ļauj tev doties dzīves dotajās iespējās tiklīdz tās uzrodas. Tevī ir tendence būt brīvam no lineārā laika uztveres, savā sirdī apzinoties, ka laiks burtiski katrā brīdī ietver sevī gan pagātni, gan tagadni, gan nākotni. Tu dzīvo šajā brīdī.

Ja vārnu redzi sapnī, tad zini, ka tā ir ziņa no tavas zemapziņas. Ja tu redzi lidojošu vārnu, tas nozīmē, ka tev jāapzinās zemapziņā apslēptais, lai tu varētu virzīties tālāk savā dzīvē. Ja vārna tavā sapnī mielojas, tad tas nozīmē, ka tava zemapziņa tev saka, ka tas, ko ar ko tu tagad nodarbojies, nākotnē nesīs bagātīgu atalgojumu. Tomēr pārliecinies, ka tu darbojies ar to, ko tu patiesībā vēlies savā dzīvē. Ja vārna sapnī skatās uz tevi vai lido tev līdzi, tad tas nozīmē, ka tavā dzīvē tuvojas pozitīvas pārmaiņas.
Tomēr vārna var būt arī kā brīdinājums, ja tu turpināsi darīt jau iesākto, tu vari piedzīvot lielu vilšanos.

Vēl vārna saistās ar: pirmsākumu sargs, izpaušanās fiziskajā pasaulē, savstarpējās pievilkšanās likums, dzīvība un nāve, atdzimšana, pārejas maģija, modrība, jaunu iespēju parādīšanās, godīga apmaiņa un tirdzniecība, senču godināšana, ētiska uzvedība, dvēseļu pavadonis no tumsas gaismā, bezbailīga darbošanās tumsā, sapratne par visām ar tikumību un ētiku saistītām lietām, formas un izskata mainīšana.    

otrdiena, 2016. gada 2. februāris

Kāda šamaņa mācība ikdienai



Reiz kāds no ikdienas spriedzes, no ikdienas skrējiena, kurā jāpaspēj gan šis, gan tas, noguris baltais cilvēks bija nokļuvis pie kāda Dienvidamerikas šamaņa. Dienvidamerikā šos šamaņus pazīst kā kurandero. Baltais cilvēks, vārdā Niks, bija dzirdējis, ka šo seno zināšanu praktizētāji bieži vien spēj palīdzēt sekmīgāk nekā balto cilvēku ikdienas pasaulē pieejamā palīdzība.
Tā, lūk, Niks ir pie kurandero, viņi sēž un sarunājas. Tad kurandero pajautā, kā Niks uztver briedi, kā viņš to sajūt. Jā, jā, šo ragaino četrkājaino draugu, kas draiskojas mežā. Kurandero paskaidro, ka brieži ir ārkārtīgi spēcīgi spēka dzīvnieki un ir lielisks piemērs cilvēkiem. Ka cilvēki no briežiem var daudz ko mācīties.
“Briedis zina, ka viņš ir briedis. Viņam nav iekšēju konfliktu, nav jautājumu par viņa pagātni, par viņa dzīves mērķi, vajadzībām, vai par viņa likteni. Briedis dzīvo “šeit un tagad”, viņš spēj izmantot visu savu potenciālu jebkurā brīdī, viņa sajūtas nepārtraukti ir aktīvas, visa viņa uzmanība ir tajā, kur viņš ir attiecīgajā brīdī.”

Vai kāds var apgalvot, ka viņš tādā stāvoklī pavadītu ja ne lielāko savas dienas daļu, tad vismaz stundu dienā? Ne viens vien droši vien teiks, ka mūsdienu pasaulē tas nav pat iespējams.
Lai gan nevaram dzīvot ar pilnībā tīru un atvērtu prātu, kā to dara mūsu līdzinieki mežā, tomēr mēs varam tam tuvoties.
Un, lūk, kurandero dota sena prakse.
1) Katru dienu izvēlies vienu stundu apzinātam darbam ar sevi. Nav jāmeklē kāda mierīga netraucējoša vide. Vislabāk to darīt ir ikdienas situācijā. Tu vari būt darbā, vai mājās kopā ar savu ģimeni, vai dari savus ikdienas mājas darbus, vai varbūt brauc ar velosipēdu… Vienīgais nosacījums ir, ka tu šo stundu sāc ar pozitīvu un laimīgu prāta noskaņojumu.
2) Praktizēšana ir pavisam vienkārša. Turpinot nodarboties ar to, ar ko tu jau nodarbojies, turpmākās 60 minūtes centies būt tik mierīgs, cik vien vari. Vienīgais, kas tev jādara, jānovēro savas domas un jāievēro, kad tu ieslīdi negatīvā iekšējā dialogā, vai sajūties “kā izsists no sliedēm”. Tam nav jābūt kaut kam ļoti intensīvam, tas var būt pavisam īss, pat gandrīz nepamanāms nosodījuma vai dusmu uzplaiksnījums.
         
Šī tehnika nav domāta negatīvu domu izstrādāšanai vai atbrīvošanai. Šeit mācamies uztvert to, kas mūsos notiek. Jo emocionāli esam mierīgāki, jo vairāk sev noderīgu informāciju spējam uztvert.

Vēl viens kurandero padoms šajā sakarā ir tāds:
“Mēs vērojam savas domas līdzīgi kā bērns upes krastā vēro to kas peld garām. Zinātkāri, pat rotaļīgi, brīvi un neiesaistoties.”

Ja vēlaties, varat pēc tam pierakstīt šos savu negativitātes ierosinātājus, lai pēc tam tos izstrādātu un atbrīvotu.
Ja šāda savu domu vērošana kļūst par ikdienas ieradumu, tad tas var palīdzēt divos galvenajos veidos:
1)šie negativitātes uzplaiksnījumi vēlāk var tikt izmantoti kā pieeja dziļākam iekšējam sevis dziedināšanas darbam.
2)Vienkārša šo negativitātes “slēdžu” un pašas negativitātes novērošana un apzināšana ar atvērtu un neitrālu, nevērtējošu skatījumu, var tos dziedināt tādā veidā, ka jūsu smadzenes nespēj aptvert. Apzināšanās gaisma ir dziedināšana pati par sevi.

Ja šis jūs uzrunā, tad aicinu ieviest savā dzīvē šo sevis iepazīšanas spēka stundu. Tas ir paveicams ikvienam, un tas, ko tā var gūt tavs ķermenis un dvēsele, ir kaut kas neaprakstāms.
Jā, tas ir darbs ar sevi, bet tas nes negaidīti labus augļus.
Sākumā var būt grūtības noteikt, kas ir cēlonis jeb sēkla šīm negatīvajām reakcijām. Ar laiku arvien vieglāk spēsiet atrast šo negatīvo emociju sākumu jeb sēklu, no kā tās ir izdīgušas. Tiklīdz apzināsiet, kā un kad sēkla ir bijusi iesēta, jūs savu iekšējo dārzu varēsiet kopt daudz apzinātāk.  

pirmdiena, 2016. gada 1. februāris

DOMĀ KO DOMĀ


Viens no kosmiskajiem likumiem saka, ka “līdzīgais pievelk līdzīgo”.
 Ja tu pasauli uztver kā vietu, kur katrs tevi cenšas pakļaut, pieveikt vai apmānīt, kur tikai caur ciešanām ir ceļš uz ko labāku, kura ir pilna ar skauģiem un nelabvēļiem, kurā ar visiem spēkiem ir jāaizsargājas no ļauna, vai, ka “tas jau man neizdosies” – tad tas ir tas ko tu sev piesaisti, ko tu sev pievelc. Tavas domas un tas, uz ko tu koncentrējies, ir tas, kas veido, kas rada tavu realitāti. Vienu un to pašu notikumu vai situāciju vieni cilvēki uztver kā svētību, citi kā neveiksmi vai pat kā kādu lāstu. Taču labā ziņa ir tā, ka katra spēkos ir pacelties pāri negatīvajai domāšanai. Tiklīdz tu iemācies kontrolēt savas domas, tu spēj atbrīvoties no tiem saviem uzskatiem un priekšstatiem, arī no tiem saviem ieradumiem, kuri tevi notur negatīvajā domāšanā.
 Varbūt tu jūties kā iesprūdis, baidoties izdarīt nepareizo izvēli? Ieej savā iekšējā pasaulē un ļauj sev sajust, kas tev šajā brīdī ir labākais un piemērotākais. Dzīves laikā tev “atnāks” neskaitāmas idejas. Visām tām ir savs lietderīgums. Ieskaties sevī, kura no tām tu sajūti kā tev piemērotāko, tev labāko. Un seko tai, rīkojies, attīsti to. Ja izrādās, ka tas tomēr tev neder, mēģini ko citu. Galvenais - rīkojies, darbojies, tici sev.
 Tava dzīve kļūs daudz piepildītāka un laimīgāka, ja tu savās domās koncentrēsies uz augstāko jeb dievišķo sevī, nevis uz atšķirībām un salīdzinājumu ar citiem. Tava dzīve būs daudz piepildītāka ar mīlestību, ja tu pārstāsi meklēt atšķirīgo un iemācīsies mīlēt gan sevi, gan citus.
 Ja tavas domas nesaskan ar to, kādu dzīvi tu esi izvēlējies, padomā vēlreiz. Varbūt, ka tev šķitīs, ka savu domu novērošana ir kaut kas garlaicīgs, varbūt pat nogurdinošs un nevajadzīgs. Ja tā, tad varbūt paskaties cik tava dzīve ir garlaicīga, varbūt pat nogurdinoša, ja tu nenovēro savas domas. Atrod laiku sev katru dienu un ieej savā iekšējā pasaulē un pavēro uz ko tu koncentrē savu uzmanību. Izmani savu domāšanu tur, kur tā nav saskaņā ar tavu iekšējo sajūtu. Tiecies pēc prieka un laimes un tā būs tava! :)