sestdiena, 2014. gada 20. decembris

Ziemas Saulstāvji un Ziemassvētku laiks


Tuvojas Ziemassvētki un Jaunais gads. Bieži vien tas ir tāds trauksmainas gatavošanās laiks svinēšanai. Tad nosvinam, samaināmies ar dāvanām, pieēdamies un – jaunais gads jau ir sācies.

Daudzi no mums jau sākuši uztvert šo laiku daudz dziļāk, kā laiku, kurā bagātinām savu iekšējo pasauli, savu dvēseli, esot saskaņā ar dabas cikliem. Arvien vairāk apzināmies, ka dzīvojot šādā saskaņā, mēs sākam justies daudz līdzsvarotāki, harmoniskāki.

21.decembrī ir Ziemas Saulstāvji. Tas ir laiks, kad nakts ir kļuvusi visgarākā un diena visīsākā. Šajā laikā mēs svinam Gaismas atgriešanos.

Šajā laikā labi kādu brīdi pavadīt vienatnē vai domu biedru grupā, pameditēt uguns liesmās, ļaujot aizplūst tam, ko nevēlamies ņemt līdzi tālāk, kas mums traucē, apceram savus gada laikā gūtos panākumus, ļaujamies savām dvēseles ilgām pēc jaunā Saules gada, pēc Gaismas.

Kopā to varam darīt, piemēram, šim notikumam par godu veiktā uguns rituālā. Viens tāds notiek 21.decembrī, Daugmales Senču Svētkalniņā, sākums plkst 10.00. Ierodamies savlaicīgi.

Kas netiek uz šādu rituālā, var mējās izveidot altārīti un sveces gaismā apcerēt minētās lietas. Ja altārītis jau ir, var tam pievienot kādu jaunu sakrālu priekšmetu, kas raksturo jauno sākumu, Saules atgriešanos, sākumu, kad atkal dabā viss sāk atkal gatavoties dīgšanai, plaukšanai, zaļošanai.

Dāviniet arī saviem mīļajiem aicinājumu veikt šo pašu šajā svētītajā laikā.

Lai priecīgs un svētīgs šis laiks!

Jānis / Baltais Vējš

 

 

21.decembrī no plkst.9:40 aicinām pievienoties Saulstāvju rituālam Daugmales Senču svētkalniņā.
Rituāla sākums 10:00.
Tā kā pēdējā lakā esam saskārušies ar Viņsaulē aizgājušo nepabeigtajām lietām un darbiem, tad šoreiz Saulstāvju rituālu netradicionāli sāksim ar mums tuvo cilvēku atbrīvošanu no Zemes plāna.
Tad, kā jau ierasts, pie uguns attīrīsimies paši un aicināsim mūsos ienākt jaunajām enerģijām.
Rituāla noslēgumā mīlestības meditācija savam un Augstākajam labumam:)

Mugurā velciet siltu apģērbu un apavus- atbilstoši laika apstākļiem. Ja ir, tad uz pleciem sedzam baltas seģenes, villaines vai apmetņus.
Līdzi varat paņemt termosu ar siltu tēju, kādas sīkas uzkodas- tā mēs paciemosimies.:))
Tāpat parasti noder arī saliekamais soliņš- pēc rituāla tīri patīkami ir pasildīties uguntiņas tuvumā.

Uz tikšanos!