ceturtdiena, 2014. gada 27. novembris

ATMODAS MĀCĪBA - CEĻŠ ATPAKAĻ PIE SEVIS

Visi mēs gribam būt laimīgi. Gribam būt veseli, mīlestības piepildītās attiecībās, dzīvot pārticībā, būt citu cienīti un godāti, piepildīt savus priekšstatus par šādu laimīgu dzīvi. Tomēr mūsu reālajā dzīvē ir tik daudz kā pilnīgi pretēja – mūsu veselība, attiecības, materiālā pārticība, garīgais piepildījums nepavisam nav tādi kā mums gribētos. Tad vienai daļai no mums sākas meklējumi kā uzlabot, pilnveidot savu dzīvi, kļūt laimīgiem. Citi izvēlas to neredzēt un dzīvot “aizmirstoties” alkoholā vai narkotikās, vai arvien jaunās izklaidēs, vai veiksmīgā karjerā, vai arī meklējot laimi materiālas bagātības vairošanā, vai varas stiprināšanā… Un tad, iespējams, nāk atklāsme, ka patiess ir mūsu senču sakāmvārds “Katrs pats savas laimes kalējs”. Ka mēs ik brīdi izvēlamies, ko ienesam savā dzīvē – veselību vai slimību, mīlestību vai dusmas, aizvainojumu, pārpilnību vai nabadzību… Gan apzināti, gan neapzināti atbilstoši priekšstatiem, kurus esam saņēmuši gan no vecākiem, gan no sabiedrības…

Te kāds stāsts:

Kāda sieviete bija aizgājusi pie ārsta. Viņa stāstīja, ka jūt sāpes visā ķermenī. Jebkurā vietā, kur viņa pieskaras ķermenim, viņa sajūtot sāpes. Ar rādītājpirkstu viegli pieskaroties dažādām sava ķermeņa daļām, viņa teica: ”Redziet, jebkur kur pieskaros, man sāp – mana kāja, mana roka, mans vēders, mana galva…” Ārsts bija ļoti izbrīnīts. Paciente turpināja: ”Esmu bijusi jau pie tik daudziem ārstiem, jūs esat mana pēdējā cerība. Esmu izmisusi. Nezinu, kas man kaiš. Hronisks sāpju sindroms? Vai varbūt man ir kāda bīstama, nedziedināma slimība? Palīdziet man! Es to vairāk nevaru izturēt!” Ārsts ar grūtībām aizturot smieklus, lai neaizvainotu pacientu, sacīja: “Es zinu, kas jums kaiš. Jūsu rādītājpirksts ir lauzts!”

Daudzreiz mēs sastopamies ar iekšēju nepatiku un nespēju atrisināt savas problēmas. Bieži problēma ir pavisam kur citur, nevis tur, kur meklējam risinājumu. Daudzi no mums ir dzirdējuši seno patiesību, ka ārējā pasaule ir mūsu iekšējās pasaules atspoguļojums. Visbiežāk risinājumi mūsu problēmām ir atrodami mūsu iekšējā pasaulē un nevis ārējā. Piemēram, naudas problēmas var būt saistītas ar mūsu kļūdainiem priekšstatiem, slimības, kuras cenšamies izdziedināt, var būt saistītas ar mūsos dziļi iesakņojušos ienaidu vai dusmām, dažādi šķēršļi mūsu ikdienas dzīvē attiekties uz neharmoniskām attiecībām ar māti.

Sevis izzināšanas un dziedināšanas darbnīca “Ceļš atpakaļ pie sevis” ir ceļojums sevī, savā iekšējā pasaulē, tā palīdzot rast atbildes uz mūsu neatbildētajiem jautājumiem. Katram no mums ir atšķirīgi dzīves apstākļi un situācijas un tādējādi arī dažādas vajadzības. Daži tiecas pēc iekšēja piepildījuma, citi grib labas attiecības, vēl citi vēlas atrisināt savas finanšu problēmas, vēl citi grib uzlabot savu veselību, citi tiecas augt garīgi. Kā gan viena darbnīca var palīdzēt piepildīt tik daudz atšķirīgu vajadzību?

Mēs zinām, ka fiziskajā pasaulē darbojas dažādi likumi. Gravitātes, inerces, enerģiju nezūdamības likumi nosaka kā fiziskā pasaule darbojas. Līdzīgi ir ar dzīvi. Ir likumi, kuri nosaka un vada mūsu dzīves. Tādēļ mēs bieži jūtamies kā marionetes likteņa rokās. Mēs nezinām, kā rīkoties, kad mūs skar krīze. Mēs jūtamies pazuduši. Mēs nezinām kāpēc tā notiek un kā to risināt. Ja mēs patiesi vēlamies paši veidot savu likteni, nākotni, tad mums ir jāapgūst tie dzīves likumi. Tas ļaus mums virzīt savas dzīves tur, kur vēlamies tā vietā, lai justos kā bezpalīdzīgi apstākļu upuri. Piemēram, cēloņu un seku likums, līdzīgais pievelk līdzīgo (rezonanses likums), tas, ko izstarojam, atgriežas daudzkārt pavairots (radīšanas likums).

Iepazīsimies ar vārda spēku, tā pielietojumu. Uzzināsim kāda ir izaugsmes formula. Praktiski darbosimies ar sava dzīvības spēka stiprināšanu. Uzzināsim, cik lielā mērā mūsu attiecības ar citiem cilvēkiem, mūsu jūtīgumu vai nejūtīgumu ietekmē tas, kādas ir attiecības ar vecākiem. Dziedināsim tās. Līdzīgi iepazīsim un dziedināsim attiecības ar bērniem un dzīvesbiedru. Mācīsimies saklausīt un sarunāties ar savu Augstāko Es. Mācīsimies saņemt un nodot citiem Dievišķās jeb Avota enerģijas savu un citu dzīvju harmonizēšanai. Saņemsim so enerģiju iniciāciju.

Aicinām kopīgā aizraujošā ceļojumā uz savas iekšējās pasaules iepazīšanu!
Nākamā darbnīca notiek no 29. līdz 30.novembrim (abas dienas no 9:15 līdz 18:00) Rīgā, Lāčplēša ielā 35 - 16a.
Skat. http://sidrabvejs.blogspot.com/p/notikum.html